Fietser en loper

Ik ben een fietser die daarnaast aan hardlopen doet.

zaterdag 29 maart 2014

In vorm?????

Ik lees dat er al renners in vorm zijn. Dat lijkt mij sterk na het nuttigen van een kop snert en tig Apfelstrudels. Maar goed het is te hopen dat ze volgend jaar ook al eind maart pieken dan komt het allemaal wel goed!

Vandaag deel 2 van een serie lange duurtrainingen. De vorige was al even geleden en ging moeizaam: 23km in 2.15 was het resultaat. Vandaag naar Diever waar een 28km op het programma stond. Kwa opbouw misschien iets te veel van het goede van 23 naar 28 maar ja afstanden van 25-26 zijn er niet. Dus ja toch maar ingeschreven en gestart.
Het was natuurlijk prachtig weer, ook om te fietsen. Als ik dan lees dat er iemand niet fietst omdat er teveel wind staat adviseer ik die persoon per ommegaande een ebike aan te schaffen.
Prachtig parcours vrijwel alleen door de bossen. Er zou om de 5km een verzorgingspost staan dus zelf niets meegenomen. Aan de ene kant bewust, aan de andere kant per ongeluk want ik had 1 gel meegenomen naar de start maar vlak voor de start helaas geen gel. Verloren dus al voor de start.

Maar elke nadeel hep z'n voordeel: nu konden we wat anders uitproberen onderweg: sportdrank en banaan en dat beviel ook wel. Geen maagproblemen oid en een banaan kun je ook wel lopend wegwerken.

Rustig gestart want ja geen idee hoe het zou gaan, mede door de hoge temperaturen en het glooienden parcours; jaja hoogtemeters gemaakt.

De 1e 15km in een groepje van 4 meegelopen. Onderweg na 5 en 10km alleen even gestopt voor de verzorgingspost. Het tempo ging langzamerhand wat omhoog bij de medestrijders en de volgende post was pas 8km verder zodat ik na ruim 16km even een dipje had. Na de post ging het weer beter. Rustig doorgelopen en aan het einde had ik ook nog wel wat over kwa conditie. Kwa fysiek was het wel zwaar: rug, heup, bovenbenen (en achteraf bleek een blauwe teen) maar het was te doen. Het zou ook raar zijn als het allemaal gemakkelijk ging.

Totaal 2 uur 39 nog wat en dat is nog net boven de 10 gemiddeld dus wel tevreden over deze lange langzame duurloop. Garmin geeft slechts 26km aan, en derhalve ook een lager gemiddelde, maar dat kwam omdat het geavanceerde apparaat onderweg 2x uitviel. En niet voor het eerst. De oplossing is dan een master reset: na het eerste piepje een knop loslaten en na het 2e piepje nog een knop. Bijzonder jammer dat het 2e piepje nooit komt....
Maar weer een mail verstuurd. Even afwachten maar anders maar een ander apparaat. Geen Polar en geen Garmin: wat zou er verder nog zijn?

Tot aan woensdag rust ivm bezoek aan chiropractor as maandag en dan zaterdag Condensloop.
In april even kijken naar een halve marathon. Zou Slach omme Mar kunnen worden in Burgum. Goede gelegenheid om de concurentie even te observeren.

http://connect.garmin.com/activity/469487503

Geen opmerkingen:

Een reactie posten