Fietser en loper

Ik ben een fietser die daarnaast aan hardlopen doet.

zaterdag 18 januari 2014

Huisvrouwen en hardlopen

Normaal gesproken zeg je leuk, moet kunnen. En het ziet er soms ook nog heel aardig uit. Maar er is ook een categorie die erg langzaam loopt, wat in principe natuurlijk geen probleem hoeft te zijn. Maar het vreemde is dan dat ze wel vooraan willen starten en als ze eenmaal zich op gang hebben getrokken ze denken dat het hele, in dit geval, fietspad voor hun is. Liefst met 4 vrouw breed gezellig lopen. Mocht iemand aan inhalen denken ja jammer dan dan ga je maar door de berm als dat mogelijk is tenminste.

Het begint een plaag te worden zo langzamerhand. Ga dan gewoon achteraan starten en blijf tenminste rechts lopen zodat anderen er langs kunnen (links lopen mag ook maar laat dan de rechterkant vrij).

Enfin vanmorgen in Workum was het weer zover en was de beslissing om zonder warming up te starten de juiste. Een gezapig aanvangstempo in de Makkumer Open Winterkampioenschappen was warming up genoeg. De bedoeling was 10km in het marathontempo te lopen: 05.30-05.40/km. Mede door de huisvrouwen en het prachtige parcours met heuse beklimmingen en een stuk strand was het niet mogelijk helemaal gelijkmatig te lopen. Een langzamere eerste 5km en een sneller 2e deel was het gevolg maar uiteindelijk na 10,2km wel gewoon op 5.30/km gemiddeld uitgekomen. Daar kunnen we dus tevreden over zijn want echt geweldig lekker liep het niet vandaag. Rug zeurt al een paar weken en ook rechterheup begint wat te protesteren. Maar even afwachten hoe zich dit ontwikkeld.

http://connect.garmin.com/activity/431633788

Geen opmerkingen:

Een reactie posten